Bride in White

2010-06-19 @ 17:14:06
Nu är Kronprinsessan officiellt gisfta och vackra är dom!
Naturligt vackra Viktoria bär en underbar klänning med extrema 5 meter släp: Designad av Pär Engsheden. Klänningen är pärlvit i dubbelsidig sidenduchesse . Med Korta ärmar, rundad låg hals som börjar långt ut på axlarna med ett stort brett skärp i midjan.

På huvudet har Kronprinsessan en krona som Drottningen bar på sitt bröllop 1976 som var en gåva från Napoleon till hans fru på tidigt 1800 tal. Diademet är gjort i guld, pärlor och kameér. Med en riktig kunglig känsla på diademet är det fäst med myrtenkvist som är en tradition i Bernadotte släktet.

Slöjan som hon bär är gjord av brysselspets och är Drottnings Sofias gamla slöja från 1858 och bars både av Drottning Silvia och även andra svenska drottningar, och nu även Kronprinsessan.

Brudbuketten är inspererad av svensk försommar med endast vita blommor, blandade svenska traditionella blommor samt vissa exotiska. De blommor som fanns med är: liljekonvalj, ros, phalaeonopsisorkidé, pion, klematis, rosenskära, doftranka, luktärt, fänrikshjärta, mårbackapelargon, amazonlilja, gardenia, azalea, löjtnantshjärta, också den traditionella myrten från Sofiero.
Buketten i en fri droppform som hänger vackert i Viktorias hand.
Victorias bröllopsklänning.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback